Cilt bakımı konusunda her geçen gün yeni ve etkili yöntemler geliştirilmektedir. Bu yöntemler içerisinde en çok dikkat çeken ise peeling uygulamasıdır. Peeling; cildin üst tabakasının ölü deri hücrelerinden ve diğer kir kalıntılarından arındırılması için kullanılan kozmetik uygulamalardan biridir. Bahsi geçen işlem; cildin yenilenmesi amacı ile gerçekleştirilir. Peki peeling ne işe yarar sorusunun diğer yanıtlarını öğrenmeye hazır mısınız? İşte ayrıntılar!
Her cilt tipi için farklı bir peeling kullanılmalıdır. Yağlı bir cilt için kullanılan bakım yöntemleri ile kuru bir cilt için kullanılanlar birbirinden farklı olabilir.
Normal cilde sahip olan bireyler, haftada 2-3 defa peeling yapabilir. Hafif asit içeren peelingler bu cilt tipi için idealdir. Aynı zamanda kimyasal bazlı peeling ürünleri de kullanılabilir.
Kuru ciltlerde pullanma problemi yaşanabilir. Bu yüzden daha nazik peeling yöntemlerine yönelmek en iyisidir. Nemlendirici özelliği olan peelingler kuru cilde sahip olanlar için olmazsa olmazdır.
Yağlı ciltler, genellikle fazla sebum üretir. Akneye de oldukça meyillidir. Bu tür bir cilde sahip olan kişiler, salisilik asit içeren ürünler kullanmalıdır. Kimyasal peelingler yağlı cilde iyi gelir.
Hassas cildin bakımı her zaman meşakkatli olmuştur. Hassas cildi olanlar, çok kuvvetli peeling işlemlerinden itinayla kaçınmalıdır. Kimyasal peeling yaptırmamalı, daha doğal seçeneklere yönelmelidir.
Karma ciltte, T bölgesindeki yağlı ve gözenekleri bol olan bölgelerde salisilik asit içeriğine sahip olan kimyasal peelingler kullanılır. Bu şekilde gözenekler temizlenir ve zamanla küçülmeye başlar. T bölgesi haricindeki kısımlara ise nemlendirici fonksiyonu yüksek peelingler uygulanır.
Karbon, kimyasal, ultrasonik ve çok daha fazlası… Peeling dünyasında sayısız çeşit bulabilirsiniz. Her biri de son derece olumlu sonuç veren işlemlerdir. Ancak olumlu sonuç almak adına alanında uzmanlaşmış kişilerden hizmet almaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.
Peeling işlemi yapmak için cilt derinlemesine temizlenir. Ardından özel malzemelerle peeling karışımı hazırlanır. Bu karışım, gözler haricinde yüzün her yerine sürülür. Bekletilme süresi peelingin çeşidine göre değişim gösterecektir. Peeling kuruyunca soyularak yüzden çıkarılır ve nemlendirici bir kremle son adım tamamlanır.
Cilt yüzeyinde incecik bir karbon film oluşturularak gerçekleştirilen karbon peeling işlemi, sık başvurulan bir cilt bakım uygulamasıdır. Peki karbon peeling ne işe yarar? İşlem sonrasında cilt sıkılaşır ve eskisinden daha parlak görünmeye başlar. Sivilce sorunu yaşayan bireyler karbon peeling yaptırabilir.
Birçok kişi bu peeling türünün yan etkilerini de merak etmektedir. Karbon peeling sonrası cilt üzerinde rahatsız etmeyecek düzeyde kaşıntı meydana gelebilir. Genelde kısa zaman içerisinde geçer, bu yüzden panik yapmaya gerek yoktur.
Kimyasal peeling, cildin üst tabakasının kimyasal çözücüler yardımıyla kontrollü biçimde soyulması ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem; lekeleri, akne izlerini, kırışıklıkları yok etmek amacıyla kullanılır. Çoğunlukla el, boyun ve yüz gibi bölgelere uygulanır. Uygulama esnasında cilt üzerine özel bir solüsyon sürülür.
Kimyasal peeling işlemi, farklı derinliklerde uygulanabilir. Hafif olanlar sadece cildin üst tabakasını etkiler. Derin peelingler ise cildin her noktasına ulaşarak problemlerin daha profesyonel şekilde tedavi edilmesini sağlamaktadır. Kimyasal peeling yaptırması gereken kişiler;
- Akne sorunu yaşayanlar,
- Cildinde yara izi olanlar,
- Kırışıklıkları olanlar,
- Güneş lekelerine sahip olanlar,
- Vücudunun herhangi bir noktasında çatlak olanlar,
- Yağlı cilt problemi yaşayanlardır.
Ultrasonik peeling, cilt yüzeyinde 25 bin Hz frekans düzeyinde ses dalgaları oluşturularak uygulanır. Ultrasonik peeling ne işe yarar sorusunun en önemli cevabı ise şudur: Epidermis yüzeyini tahriş etmeden soyar ve sebumun temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda siyah noktaların görünümünü azaltır. Derin bir cilt temizliği sunar. Ayrıca dilerseniz ultrasonik peeling işlemini Çam Otel’de güvenilir, alanında uzmanlaşmış profesyonellere yaptırabilirsiniz.
Ev ortamında bal, şeker, çilek gibi doğal malzemelerle hazırlanan peelinglerdir. Birçok kişi internetten bulduğu bu tür tarifleri uygulayarak olumlu sonuç alsa da her tarife güvenilmemelidir. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve kişinin bu ürünlere alerjisinin olup olmaması da durumu değiştirmektedir.
Peeling ne işe yarar sorusunun cevabı peelingin eşsiz faydalarında gizlidir. İşte cildi ölü hücrelerden arındırmasından akne sorunu ile mücadele etmesine kadar peelingin tüm yararları!
Peeling uygulaması, cildi ölü derilerden arındırarak cildin daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu işlem sayesinde cilt yenilenir, adeta nefes alır.
Cildin bazı kısımlarının diğer bölgelere oranla daha koyu renge sahip olmasıyla ortaya çıkan hiperpigmentasyon, kimyasal peeling sayesinde kısa bir zaman içerisinde yok edilebilir. Böylelikle cilt tonu eşitlenmiş olur.
Akne sorunlarına çözüm sunan peeling uygulamalarının etkisi kişiden kişiye değişir. Her bireyin cilt yapısı farklı olduğu için herkeste aynı sonucu görmek mümkün değildir. Cildin üst tabakasını soyarak ölü hücreleri uzaklaştıran peeling, aynı zamanda akne lekelerinin görünümünü de azaltmaktadır.
Günümüzde birçok kişi estetik operasyonlara başvurmadan daha genç bir cilt elde etmenin hayalini kurar. Peeling sayesinde cilt yenilenir ve sıkılaşır. Bu şekilde cilt bariyerinde yer alan yağ birikintileri de temizlenir.
Peeling, gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Peeling işlemi sonrasında açık gözeneklere sahip olan bir kişi, cilt bakım ürünlerinin tenine daha kısa sürede nüfuz etmeye başladığını hisseder. Doğal olarak, ürünlerin tesirini en iyi şekilde görür. Cilt peeling ile kendine gelmiş olur.
Makyaj temizleyici ürünler her ne kadar cildi makyajdan arındırıyor gibi görünse de bazen derinlemesine etki yapmaz. Böyle durumlarda profesyonel bir şekilde peeling yaptırmak, ciltte kalan fondöten kalıntılarının çıkarılmasına yardım eder.
Peeling ne işe yarar sorusunun yanıtlarını sunduğumuz içeriğin sonuna geliyoruz. Ayrıca, cildi ölü derilerden arındıran bir diğer yöntem de kabak lifi kullanmaktır. Dilerseniz Kabak Lifi Nedir, Ne İşe Yarar? başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.