Denizin dalgaları arasında kulaç atmayı sevenlerin yanında havuzun ayrıcalıklarını tercih edenlerimiz de çok! Yüzerken vücudumuzun hemen tüm bölgeleri çalışır, tüm eklemlerimiz rahatlamaya başlar.
Kimi zaman içeceğinizi yudumlayıp havuzun bir köşesinde dinlenerek kimi zaman da ancak bir havuzda yapabileceğiniz yüzme yöntemlerini deneyerek suyun tadını çıkarabiliriz! Havuz keyfi yapmanız için önemli ipuçlarını A’dan Z’ye sizin için derledik!
Havuz keyfi, her şeyden önce mümkün mertebe su yutmamakla mümkün. Yüzme tecrübesi olan hemen herkesin irili ufaklı bir su yutma macerası vardır. Havuzlarda sağlığınızı tehdit edecek çoğu şey klor ve diğer temizlik ürünleriyle yok edilir. Ancak yüzde yüz bir arınmadan söz etmemiz mümkün değildir.
Başta ishal olmak üzere çeşitli hastalıkların yayılmasını önlemek için havuza girmeden önce ve havuzdan çıktın sonra mutlaka duş almanız gerekir. Uzmanların ortaklaşa vardıkları bu kararın dışında vücudumuzdaki kimi maddeleri duş almadan girdiğimiz takdirde suya bırakırız. Bu nedenler gereği vücudunuzu yıkayacağınız birkaç dakikalık kısa bir duş herkesi memnun eder. Eşsiz bir Ankara havuz deneyimi için Çam Hotel'e bekleriz!
Çok sıcak havalar ya da aşırı yağışın yaşandığı zaman dilimlerinde havuza girmemeniz önerilir. Belirtilen bu hava durumları bakteri oluşumu ve üremesi için elverişli olduğundan sizin için risk taşır. Bu nedenle hava durumları bir göz atmanız ve mümkünse bu tip hava olayları üzerinden belirli bir zaman geçtikten sonra havuza girmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Havuz keyfi denilince akla gelenlerden biri de tabii ki içeceğinizi yudumlamaktır.
Peki havuzdan çıkmadan içeceklerinizi tüketmeniz mümkün mü? Bunun için çok pratik bir çözüm var. Yüzmeyi iyi bilmeyenlerin kullandığı materyalleri hepimiz biliriz. Simit ve kolluğun dışında bir de şehriyeler vardır. Şehriyenizi dörde bölüp kabınızın etrafına sardığınız takdirde içeceklerinizi koyduğunuz kabınız da sizin yanınızda yüzebilir. Böylece içeceklerinizi almak için havuzdan çıkmanız gerekmez.
Genellikle sporcuların başının belası olan kramp, suda olanların da başına gelir. Kıyıya yakın yerlerde çok tehlike barındırmasa da derinlerde yüzerken başınıza dert olabilir. Kramp, vücudumuzdaki herhangi bir kasın kasılması sonucu ortaya çıkar. Krampın olduğu bölgeyi ise hareket ettirmekte zorlanırız. Yüzerken başınıza böyle bir durum gelmesi esnasında öncelikle panik yapmamanız gerekir. Vücudunuzda krampın girdiği yeri mümkün mertebe gergin tutmaya çalışmalısınız. Bu işlemden sonra fazla hareket edip kendinizi yormadan kramp giren bölgeye masaj yapabilirsiniz. Termal havuz denildiğinde öne çıkan Çam Hotel, kramplardan kurtulmak için çok özel tedaviler ile sizleri bekliyor.
Gireceğiniz Havuzun Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?
Havuz keyfi için önemli ipuçlarından biri de havuzun sağlıklı olup olmadığını anlamaktır. Havuzun sıcaklığını, klor miktarını, bazik aktivite ölçümü basit bir soru cevap ile öğrenebilirsiniz. Bu yöntem ile beraber kendi kendinize öğrenebileceğiniz birkaç yöntem de var. Havuz suyu fiziksel olarak renksiz, tortusuz, berrak ve dibi net olarak görülüyorsa bunun sağlıklı bir havuz olduğundan söz edebiliriz.
Yetişkin havuzlarının yılda en az bir defa, çocuk havuzlarının ise ayda bir defa temizlenmesi gerekmektedir. Bu oranlara sahip havuzlar ideal yüzme havuzlarıdır. Tatilcilerin gittikleri otellerde aradıkları en temel şey temiz bir havuzdur. Bu açıdan Ankara Kızılcahamam’da hizmet veren Çam Termal Otel, havuz severlerin ilgi odağı olmuş durumda! Her gün hijyen ve temizlik önlemlerini alarak memnuniyete özen gösteren Çam Hotel, misafirlerinin sağlıklı bir havuz deneyimi yaşamalarını sağlıyor.
Enfeksiyondan Kaçmak İçin Ne Yapabilirsiniz?
Belirtilen tüm koşullar sağlandıktan sonra daha detaylı bir bilgiye sahip olmak isteyebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2006’da paylaştığı verilere göre havuzdaki insan sayısı da enfeksiyon ile doğru orantılıdır. Buna göre havuzu kalabalık olmadığı zamanlarda tercih edebilirsiniz.
Gittiğimiz bir otelin ya da kimi lüks sitelerin sahip olduğu havuzlarda genellikle bu gibi durumlara tanık olmayız. Ancak kendi havuzunu yaptırdıysanız ve yosunlar ile başınız dertteyse bunun da yöntemleri var!
Öncelikle pH düşürücü ya da pH yükseltici ile havuz suyunuzu dengelemeniz gerekiyor. Bakteriler dezenfektanın olmadığı zamanlarda oluşmaya başlar. Klor şoklaması dediğimiz yöntem de sizin için faydalı olabilir. Peki ne demek klor şoklaması?
Normal zamanda attığınız klorun 3 ya da 4 katını atmanız klor şoklaması denir. Dip süpürme işlemi de başlıca yöntemlerden biridir. Havuzunuzun dibindeki pislikleri oldukça ağır hareketlerle yüzeye kaldırmadan süpürebilirsiniz. Bu yöntemin püf noktası çok yavaş hareket etmektir.
Göz Enfeksiyonu Olanlar Dikkat!
Göz enfeksiyonu olanlar ya da bunun önüne geçmek isteyenler için su altı gözlüğü ya da maskesi ile bu durumun önüne geçebilirler. Su altı için tasarlanmış bu materyaller ile olası göz hastalıkları tehlikesini ortadan kaldırmış olursunuz.
Su Altında Fotoğraf Çekme İpuçları
İyi bir tatilin ardından geride kalan en güzel şeyler fotoğraflardır. Bir yandan havuz keyfi ile tatilinizin tadını çıkarırken bir taraftan da güzel anılar biriktirebilirsiniz. Peki suyun altında olduğunuz anları da fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek ister misiniz? Bunun için belli başlı ipuçları sizleri bekliyor!
Bu işler için tasarlanmış su geçilmez kılıflarla telefonunuzu koruyabilirsiniz. Böylece dilediğiniz gibi fotoğraf ya da video çekebilirsiniz. Suyun altında kılıfınızın buhar alması olası olduğu için çekimlerinizi beş dakikalık aralarla yapmanız sizin için faydalı olacaktır.
Titremeyen çekimler için ise boyun askısı ya da kol bandı ile cihazınızın titremesini önleyebilirsiniz. Siz de havuz keyfi ile ilgili iyi bir deneyime sahip olmak istiyorsanız bu uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Bu 11 adımın hepsini rahatlıkla bulabileceğiniz Çam Hotel sizi yüzerken ayrıcalıklı hissettirecek!